RN Robertson Building Refurbishment – Australian National University

The redevelopment of the RN Robertson Building for the ANU accommodates the Research School of Biology and the Fenner School of Environment and Society.  The total refurbishment consists of approximately 11,000 sqm of open flexible office space, collaborative workspaces and research laboratory space.

The first phase included a test fitout to establish a more open and activity based approach to research within the school.  All existing services have been removed and updated, and the refurbished building has been connected to the precinct’s central plant facility, thereby increasing energy efficiency across the whole precinct. The refurbishment occurred whilst some areas – such as the test fitout – remained in operation.

The interior fit out is a sensitive re-working of this early 1970’s building with an emphasis on reuse of existing features and materials.  Planning included re-organising of cramped existing layouts to give a more open floor plate with increased access to day lighting and views.