Breakout Spaces and Lunch Areas

?Project Overview

The interior design for the Research School of Earth Sciences utilities current technology and environmental design principles and remains sympathetic to the scale and materials within the heritage precinct.

The interior colour palette links to the exterior materials by incorporating a neutral base of greys, creams and deep reds. This reflects heritage considerations on the project and also highlights geological references. Brighter colour highlights were used in the student and break areas to create a dynamic contrast to the earthy tones.

Recycled Blackbutt timber has been used throughout the interior to add texture, depth and warmth to all spaces. It is used to partially screen corridor areas from breakout areas, as well as over ventilation stacks for decorative purposes.

Travertine, granite, marble and volcanic stones were used internally and externally as feature materials, and for use as a teaching tool for students studying earth sciences in the building.

Photograhpy: Kevin Miller